• понеділок

    16 вересня, 2024

  • 22.4°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 16 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 22.4° Похмуро

Зруйновані два заводи томатної пасти «Інагро» на Миколаївщині планують відновити роботу в серпні 2023 року

Два заводи компанії «Agrofusion», які з початку повномасштабного вторгнення зазнали значних руйнувань, можуть відновити свою роботу на повну потужність вже в серпні цього року.

Про це повідомив засновник та директор компанії «Agrofusion» Сергій Сипко в коментарі виданню «НикВести».

Сергій Сипко розповів, що в компанії ще не підрахували збитків, які отримали заводи в Вітовському та Снігурівському районах Миколаївської області. Території заводів нещодавно розмінували, зараз технічні спеціалісти працюють над оцінкою збитків завданих російською агресією.

—  Заводи зруйновані, один із заводів в селі Шевченково (Вітовський район Миколаївської області, – прим.) частково зруйнований та потребує ремонту. Ми зараз зробимо ремонт відновимо завод і до серпня він буде працювати на повну потужність. Другий завод знаходиться в Снігурівці, там стояли орки (російські війська, – прим.) вони наробили там дуже багато справ. У нас було два виробництва: перший завод по виробництву пасти, а другий завод з виготовлення пасти та томатного порошку. Завод з виготовлення порошку вважався найкращим в Європі. Ці заводи розколотили, масштаби пошкоджень ми ще не до кінця оцінили. Зараз почали працювати технічні спеціалісти, нас тільки розмінували на минулому тижні, – сказав він. 

Сергій Сипко розповів, що наразі один із заводів компанії «Agrofusion», який розташований на території Херсонської області знаходиться в окупації. За цей час з заводу викрали продукції на 60 мільйонів євро.

— Ще один завод, який розташований в Голій Пристані (Херсонська область, – прим.), зараз він знаходиться в окупації. Там були залишки продукції в лютому, продукції було на 60 мільйонів євро. Все це було розкрадено. Грошей потрібно буде багато, людських зусиль дуже багато. Я думаю, що в серпні ми запустимо два заводи в Миколаївській області, – резюмував Сергій Сипко. 

Холдинг Agrofusion створений колишнім генеральним директором компанії «Сандора» Сергієм Сипко після продажу компанії PepsiCO. Група компаній Agrofusion виробляє томатну пасту ТМ «Інагро». Компанія є сертифікованими постачальником для таких підприємств: HJ Heinz, Unilever, PepsiCo, Coca-Cola, Nestle, Mars Foods та ін.

Як до війни виглядав Північний завод в селі Шевченково
Як до війни виглядав Східний завод в місті Снігурівка

Нагадаємо, 13 січня, в Миколаєві відбулася зустріч представників Данії та України з приводу планування подальшого відновлення міста.

Читайте також: