• п'ятниця

    20 вересня, 2024

  • 15.4°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 15.4° Ясне небо

Нардепа Тищенка через поїздку до Таїланду виключили з лав «Слуги народу» та звільнили з посади заступника голови фракції у ВР

Народного депутата України Миколу Тищенка, який полетів до Таїланду начебто для «обговорення питань покращення взаємодії з представниками української громади» звільнили з посади заступника голови фракції «Слуга Народу», а також виключили з лав партії.

Цей процес ініціював голова фракції «Слуга народу» у Верховній Раді Давид Арахамія.

— Бачу, що не всі розуміють, чим повинні займатися народні депутати під час війни. Тому готуємо ряд кадрових рішень: звільнення Миколи Тищенка з посади заступника голови фракції «Слуга Народу»; скликаємо термінове засідання, щоб виключити його зі складу нашої фракції; звертаюся до Олени Шуляк (голова партії, — прим.) з проханням виключити його з партії «Слуга Народу». Впевнений, нікому не потрібно пояснювати, за що, — написав Давид Арахамія.

Давид Арахамія висловив сподівання, що після скандалу з Миколою Тищенком «до всіх остаточно дійде, у чому полягає робота депутата воюючої країни».

Згодом голова партії «Слуга народу» Олена Шуляк повідомила, що ухвалила рішення про виключення Миколи Тищенка з партії.

— Керуючись положеннями п.9.1.22 статті 9 Статуту Партії «Слуга народу», ухвалила рішення про виключення народного депутата Миколи Тищенка з Партії, — повідомила вона.

Крім того, речниця партії Юлія Палійчук повідомила, що Миколу Тищенка також звільнили з посади заступника голови фракції «Слуга Народу».

Раніше голова фракції «Слуга народу» завив, що ініціює повернення парламентського контролю за діяльністю виконавчих органів влади.

Читайте також: