• четвер

    19 вересня, 2024

  • 16.2°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 16.2° Похмуро

«Цієї весни точно саджати будемо», — Арахамія про посадовців усіх рівнів, які займаються «сумнівними справами»

Давид Арахамія

Голова фракції «Слуга народу» в Раді, миколаївець Давид Арахамія завив, що ініціює повернення парламентського контролю за діяльністю виконавчих органів влади.

Це пов’язано з нещодавніми скандалами щодо закупівлі генераторів для громад та продуктів харчування для ЗСУ, повідомив Давид Арахамія у своєму телеграм-каналі.

— З 24 лютого офіційними і не офіційними каналами постійно попереджали чиновників усіх рівнів: сфокусуватися на війні, допомозі постраждалим, зменшенні бюрократії і перестати займатися сумнівними справами. До багатьох дійшло. А до багатьох, на жаль, ні. Мабуть, цієї весни точно саджати будемо активно.  Не виходить по-людськи, буде за законами воєнного часу. Найближчим часом завершиться конкурс на посаду директора НАБУ і ми завершимо побудову незалежної антикорупційної інфраструктури. «Не на часі» вже не працює.  Деякі люди втратили розум і мародерять без страху і докорів совісті. Це стосується і нещодавніх закупівель генераторів, і свіжих скандалів у Міністерстві оборони, — написав Давид Арахамія.

Він пообіцяв, що сьогодні на засіданні Комітету ВРУ депутати розберуться в ситуації, а він буде ініціювати повернення парламентського контролю над діяльністю виконавчої влади.

— І, як сказав, наш Президент: «Цей тиждень буде часом відповідних рішень», — резюмував парламентар.

Нагадаємо, НАБУ провело обшуки та затримало заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Василя Лозинського через хабар. Він  буде звільнений із займаної посади. За даними ЗМІ, сума хабара склала 400 тисяч доларів і має стосунок до закупівлі генераторів.

Також ZN.ua повідомляло, що Міністерство оборони підписало угоду на послуги організації харчування у 2023 році військових частин, які дислоковані у тилових регіонах, на загальну суму 13,16 мільярди гривень. Ціни на найбільш ходові харчі у межах угоди виявилися завищеними у 2-3 рази. 

Міністерство оборони прокоментувало поширену журналістами інформацію про закупівлю продуктів для українських військових за завищеними цінами. У міністерстві зазначили, що відомості про зміст закупівель послуг харчування, які набули поширення в публічному просторі, розповсюджуються з ознаками навмисних маніпуляцій та вводять в оману.

Читайте також: