• вівторок

    17 вересня, 2024

  • 19.2°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 17 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 19.2° Похмуро

Українські оперні співаки відмовилися їхати до Німеччини на фестиваль через росіянку Нетребко, яка має там виступати

Українські оперні співаки відмовилися брати участь у Міжнародному травневому фестивалі, який триватиме з 30 квітня до 31 травня в Гессенському державному театрі у Німеччині. Вони невдоволені тим, що там має виступати російська оперна співачка Анна Нетребко, яка підтримує політику російського диктатора Володимира Путіна.

Про це повідомили в Гессенському державному театрі.

Про відмову виступати на одній сцені з росіянкою Анною Нетребко в листах, адресованих міністерці з питань культури та ЗМІ Німеччини Клаудії Рот, повідомили директор Національної опери України Петро Чуприна та міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко.

— Українська сторона не терпітиме жодної співпраці з агресором, – процитували текст листа Олександра Ткаченка у пресрелізі театру.

Представники театру назвали заяву української сторони політичною й повідомили, що «вимога міністра культури України повністю прибрати російську культуру з репертуару німецького театру неприйнятна у вільній країні».

У театрі підкреслили, що займають «чітку позицію проти путінської агресивної війни, а також проти всіх дій путінського режиму», але «це не може означати засудження всього російського народу і всієї російської культури».

Анна Нетребко не коментувала вимоги України відмовитися від участі у фестивалі.

Нагадаємо, в березні 2022 року Анну Нетребко звільнили з Метрополітен-опера в Нью-Йорку через підтримку нею політики Володимира Путіна та війни проти України. Також Анна Нетребко відома як прихильниця «донецьких республік». У 2014 році Анна Нетребко зробила велику пожертву на оперний театр у Донецьку, а після того – сфотографувалася із «прапором Новоросії». При цьому співачка продовжує виступати в світі. 

Нагадаємо, Міжнародний олімпійський комітет закликав допустити представників РФ та Білорусі до змагань у нейтральному статусі за умови, що вони не були помічені в активній підтримці війни в Україні.

Українські спортсмени можуть бойкотувати Олімпійські ігри у Парижі в тому випадку, якщо на змагання повернуть російських та білоруських спортсменів.

Читайте також: