• четвер

    19 вересня, 2024

  • 16.5°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 16.5° Похмуро

Снігурівські колаборанти Мезіна, Барбашов та Ларченко втекли до Криму

Ексмер Снігурівки Олександр Ларченко, миколаївський сепаратист Юрій Барбашов, який під час окупації керував адміністрацією загарбників, та колишня заступниця голови Баштанської райради Тетяна Мезіна переховуються у Криму.

Про це стало відомо сьогодні, 15 лютого, під час прес-конференції керівника Миколаївської обласної прокуратури, пишуть НикВести.

Дмитро Казак

— Вони оголошені у розшук. За оперативною інформацію, вказані особи перебувають на території тимчасово окупованої АР Крим. І із засобів масової інформації ми бачимо, що людина, яка була «керівником ВЦА Снігурівської» (Юрій Барбашов, - прим.) знаходиться то на території тимчасово окупованого Криму, то Російської Федерації, — відзначив Дмитро Казак, начальник Миколаївської обласної прокуратури.

Юрій Барбашов, Тетяна Мезіна та Олександр Ларченко

Дмитро Казак додав, що наразі прокуратура займається пошуком доказів переховування колаборантів на тимчасово окупованій території для здійснення процедури спеціального досудового розслідування, щоб їх можна було судити без їхньої участі.

Він також відзначив, що готується спільна підозра вказаним особам за фактом пособництва державі-агресору шляхом підтримки дій та рішень окупаційних військ РФ, та зайнятті необхідних для цього адміністративних посад у незаконно створеній окупаційній адміністрації (з ознакою вчинення у складі організованої злочинної групи).

Раніше голова Снігурівської міської військової адміністрації Іван Кухта повідомив, що колаборанти, які під час окупації займали керівні посади, втікли разом з росіянами.

Нагадаємо, у серпні у на той час окупованій російськими військами Снігурівці на Миколаївщині росіяни призначили колишнього журналіста з Миколаєва сепаратиста Юрія Барбашова «керівником військової адміністрації».

На початку грудня 2022 року правоохоронці повідомили про підозру у зраді колишньому міському голові Снігурівки Олександру Ларченку, який добровільно перейшов на бік ворога та обіймав посаду «заступника голови військово-цивільної адміністрації». Перебуваючи на тимчасово окупованій території Снігурівщини, він добровільно погодився на пропозицію окупантів та зайняв посаду так званого «заступника голови військово-цивільної адміністрації міста Снігурівка та Снігурівського району».

Крім того у грудні Баштанська районна рада звільнила підозрювану у колабораціонізмі заступницю голови Тетяну Мезіну за систематичне невиконання службових обов’язків. СБУ повідомило їй про підозру ще на початку травня, після того, як вона допомагала окупантам схилити жителів Снігурівки до співпраці та організовувати псевдореферендум

Також повідомлялось, що «голосування» на псевдорефрендумі за «приєднання» Снігурівки до РФ організовували Тетяна Мезіна та Олександр Ларченко.

Читайте також: