• четвер

    3 жовтня, 2024

  • 13.6°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 3 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 13.6° Похмуро

У Херсоні затримали директора рекламного агентства, яке виготовляло агітаційні «борди» для окупантів

У Херсоні затримали директора рекламного агентства, яке виготовляло агітаційні «борди» для російських окупантів.

ЯК повідомляє СБУ, чоловік добровільно пішов на співпрацю з окупантам і сам запропонував їм PR-послуги щодо інформаційної підтримки кремлівського псевдореферендуму.

— Для цього він особисто займався розробкою «стратегії» ворожої інформкампанії за «приєднання» регіону до складу Росії. Також його підприємство розробило і виготовило оптову партію листівок та постерів на білборди із закликами на підтримку фейкового плебісциту, – йдеться в повідомленні.

Вартість «замовлення» становила більше ніж пів мільйона у гривневому еквіваленті. Гроші зловмисник отримував у російських рублях.

20 рекламних щитів компанії були встановлені уздовж автомобільних доріг та в місцях масового перебування людей.

Після звільнення Херсона колаборант намагався «залягти на дно» і таким чином спробувати уникнути правосуддя. Втім співробітники СБУ викрили його, встановили місцезнаходження і затримали.

Під час обшуків в офісі та помешканні фігуранта виявлено документацію і наочну продукцію із доказами незаконних дій.

Наразі йому повідомлено про підозру за частиною 4 та частиною 6 статті 111-1 Кримінального кодексу (колабораційна діяльність). Вирішується питання про обрання йому міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, Служба безпеки України затримала у Херсоні колаборанта, який охороняв адміністративні будівлі росіян під час окупації міста.

Читайте також: