• четвер

    19 вересня, 2024

  • 20.5°
    Переважно ясно

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 20.5° Переважно ясно

У 2022 році з бюджету Миколаєва не змогли витратити понад ₴1,5 млрд

У 2022 році з бюджету Миколаєва не використали понад півтора мільярда гривень.

Про це повідомила директор департаменту фінансів Миколаївської міської ради Віра Святелик під час засідання бюджетної депутатської комісії, пишуть «НикВести».

На сесію міськради, яка відбудеться завтра, 23 лютого, виноситься питання щодо затвердження звіту про виконання бюджету Миколаївської міської територіальної громади за 2022 рік.

Відзначимо, що доходи бюджету Миколаєва-2022 планувалися на рівні 5,1 мільярда гривень.

Віра Святелик повідомила, що у бюджеті 2022 року лишилося 1 мільярд 700 мільйонів гривень нерозподілених залишків. Наразі у міськраді ще не сформували, на що ці кошти підуть. Тож депутати також можуть подавати свої пропозиції.

Нагадаємо, у мерії Миколаєва прогнозують, що доходи бюджету міста 2023 року становитимуть 4,8 мільярда гривень. Витрат запланували на 300 мільйонів більше.

Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич відзначав, що 2023 рік у фінансовому плані для міста може бути ще складніший, ніж цей.

Також він запевняв, що місто максимально скоротило видатки, в тому числі на благоустрій, залишивши лише необхідні роботи

Раніше голова Миколаївської ОВА Віталій Кім розповів, що бюджет Миколаївської області наповнюється в основному за рахунок податків від військових, бо бізнес практично не працює.

Читайте також: