• четвер

    19 вересня, 2024

  • 19.5°
    Переважно ясно

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 19.5° Переважно ясно

Зеленський вніс до Ради подання про призначення міністром оборони Умєрова

Президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради подання про призначення Рустема Умєрова на посаду міністра оборони.

Проєкт постанови під номером 10004 опубліковано на сайті Верховної Ради.

«Відповідно до пункту 12 частини першої статті 85, пункту 10 частини першої статті 106, частини четвертої статті 114 Конституції України вношу подання про призначення Р. Умєрова на посаду міністра оборони України», — йдеться в документі.

Нагадаємо, 3 вересня Президент Володимир Зеленський повідомив, що впродовж тижня запропонує парламенту звільнити Олексія Резнікова з посади міністра оборони і призначити на відповідну посаду чинного голову Фонду державного майна Рустема Умєрова.

Відомо, що Рустем Умєров має кримськотатарське походження. До приходу в політику був бізнесменом, інвестором, меценатом, а також радником лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва.

Свою карʼєру Умєров розпочав у 2004 році в телекомунікаційній компанії, займаючи різні керівні посади. Згодом, у 2013, заснував інвестиційну компанію ASTEM і благодійний фонд ASTEM Foundation.

5 вересня Верховна Рада підтримала звільнення Олексія Резнікова з посади міністра оборони України.

Нагадаємо, у січні набув розголосу документ щодо закупівлі харчів для ЗСУ за нібито завищеними цінами. Інформацію про можливі зловживання в Міноборони при закупівлі продуктів харчування для військових перевіряє НАБУ. Через скандал у відставку подали декілька посадовців, зокрема заступник міністра оборони України В’ячеслав Шаповалов, хоча в міністерстві назвали «озвучені звинувачення необґрунтованими та безпідставними».

Голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія заявив, що Резнікова «переводять» на посаду міністра стратегічної промисловості. Втім сам міністр згодом у коментарі журналістам сказав, що з ним про це розмов не вели, а якщо будуть, то він відмовиться, оскільки не має відповідної компетенції. Однак питання щодо кадрових змін у Міністерстві оборони Верховна Рада поки не розглядала.

Читайте також: