• четвер

    19 вересня, 2024

  • 20.2°
    Переважно ясно

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 20.2° Переважно ясно

«Депутати обрали шлях шантажу», — віце-мер Южноукраїнська заявив про блокування роботи міської ради

У Южноукраїнській міськраді заявили про блокування роботи органу та загрозу життєдіяльності міста через групу депутатів.

Про це йдеться у зверненні заступника міського голови Сергія Горностая, яке опублікували на офіційному сайті міської ради Южноукраїнська.

Сергій Горностай заявив, що відповідальність за блокування роботи міської ради та життєдіяльність міста несуть депутати, «які обрали шлях шантажу, об’єднавшись з представниками забороненої партії «ОПЗЖ».

Він відповів на звернення депутатської групи, яка раніше звинуватила секретаря міськради Олександра Акуленка та віце-мера Сергія Горностая в узурпації влади. Також депутати, зокрема, заявляли, що Сергій Горностай відмовляється реєструвати їхні рішення про усунення з посади Олександра Акуленка та призначення секретарем Дениса Кравченка.

Сергій Горностай відповів, що ця інформація не відповідає дійсності та не ґрунтується на приписах чинного законодавства.

Також він зазначив, що сесія, яку депутати самовільно зібрали, не була проведена з дотриманням процедур, а тому її рішення є нікчемними.

«І найголовніше, підстави для звільнення секретаря міської ради Олександра Акуленка відсутні. Окрім вашого бажання захопити виконавчу владу в місті», — написав він.

Він також прокоментував спробу Дениса Кравченка зареєструватися секретарем міської ради.

«Разом з тим, хочу зазначити, що навіть у разі реєстрації Дениса Кравченко керівником міської ради у незаконний спосіб нотаріусом або державним реєстратором на підставі псевдо-рішення на псевдо-сесії, унеможливлює виконання так званих рішень ради посадовими особами виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради, оскільки секретар міської ради Олександр Акуленко перебуває в трудових відносинах з установою і не може бути звільнений з займаної посади на підставі псевдо-рішень. Твердження про той факт, що вас більшість, не дає вам право діяти у незаконний спосіб. Спроба групи депутатів перетворити більшість на «рішення ради», прийняте у незаконний спосіб, буде нікчемною завжди», — зазначив Сергій Горностай.

Заступник мера додав, що «своїми діями група депутатів поставила під загрозу життєдіяльність Южноукраїнської територіальної громади» та закликав депутатів «припинити служити «ОПЗЖ».

«Блокується робота міської ради та постійних депутатських комісій. Відповідальність за це несуть депутати, які обрали шлях шантажу, об’єднавшись з представниками забороненої партії «ОПЗЖ». Звертаюсь до депутатів, обраних від проукраїнських партій: «ЄС», «Сила людей» та «Пропозиція» — припиніть служити «ОПЗЖ». Незважаючи на той факт, що серед депутатів «ОПЗЖ» є керівники ВП ПАЕС, а більшість з вас там працюють або залежні — не бійтесь, станьте на сторону громади. «ОПЗЖ» — це ворог, який привів війну в нашу країну, а депутати від цієї партії якщо б любили і поважали свою країну, написали б заяву та склали мандат. Жоден з депутатів «ОПЗЖ» в Южноукраїнській міській раді цього не зробив! Натомість вони намагаються захопити владу в місті вашими голосами. Не ганьбіть себе, не стійте поряд з ними, це огидно виглядає. Подумайте про свою репутації», — написав він.

Нагадаємо, що 5 вересня депутати Южноукраїнської міськради на самостійно зібраному засіданні проголосували за звільнення секретаря міської ради Олександра Акуленка («Слуга народу»).

На заміну «слузі народу» в Южноукраїнську депутати обрали нового секретаря від «Пропозиції» Дениса Кравченка

На засіданні були присутні 21 депутат («ОПЗЖ», «ЄС», «Сила людей», «Пропозиція»). За інформацією «НикВести» більшість з них має відношення або безпосередньо працює на Південноукраїнській АЕС.

Перед засіданням депутати намагалися вигнати кореспондентку та оператора «НикВести». Зокрема, Анжела Савастру, обрана від ОПЗЖ, заявила, що за власні гроші орендувала приміщення у будинку культури «Енергетик», і нібито тому журналісти не мають права там знаходитися. А потім попросила їх «скинутися» їй за оренду.

Народний депутат Артем Чорноморов, обраний до Ради по округу, до якого входить Южноукраїнськ, вважає рішення про припинення повноважень тимчасово виконуючого обов’язки міського голови Олександра Акуленка, не дійсним.

При цьому 14 вересня державний реєстратор відмовив Денису Кравченку, якого депутати обрали секретарем міської ради на самостійно зібраному засіданні, у реєстрації.

20 вересня Південноукраїнська атомна електростанція оприлюднила заяву 23-х депутатів Южноукраїнської міськради, в якій ті запевняють, що усунули Олександра Акуленка з посади секретаря задля сприяння перемозі над російськими загарбниками, знищення корупції та наведення порядку в виконавчих органах влади.

Читайте також: