• понеділок

    16 вересня, 2024

  • 22.4°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 16 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 22.4° Похмуро

«З’явився потенційний інвестор», — Табунщик розповів, чому будівлю дитячої інфекційки у Миколаєві вирішили продати «з молотка»

На місці колишньої обласної дитячої інфекційної лікарні у Миколаєві може з’явитися приватний медзаклад.

Про це розповів перший заступник голови облради Антон Табунщик в інтерв’ю ТРК «МАРТ», пишуть «НикВести».

Як повідомлялося, 14 вересня Миколаївська обласна рада включила у перелік об’єктів приватизації будівлю колишньої дитячої інфекційної лікарні.

Антон Табунщик нагадав, що будівля не використовується з 2019 року і є аварійною. Віддати її на приватизацію вирішили, оскільки з’явився потенційний інвестор.

— Ми постійно ведемо діалоги з потенційними інвесторами. З’явився потенційний інвестор, який теоретично може зацікавитися цим об’єктом, — сказав Антон Табунщик.

Він зауважив, що процедура передбачає спочатку включення в перелік об’єктів приватизації. Далі утворять комісію, яка буде працювати над питанням, розробить умови приватизації, торгів, врахує додаткові фактори.

При цьому, як розповів Антон Табунщик, інвестор планує відбудувати на місці колишньої інфекційки медзаклад.

— По-перше, в перспективі це має бути медичний заклад. Напрямок не змінюється. Земельна ділянка не відходить у власність нового господаря. І обласна рада протягом 9 років має право контролювати направлення, по функціоналу, — сказав він.

Умовою також буде реконструкція будівлі. Він додав, що медзаклад буде приватний, можливо, займатиметься реабілітацією, але водночас будуть створені робочі місця, податки з яких надходитимуть до місцевого бюджету.

Зазначимо, що у червні 2020 року обласна рада погодила передачу цієї будівлі у державну власність до сфери Міністерства освіти та науки МОН з подальшим закріпленням оперативного управління за Чорноморським національним університетом імені Петра Могили. Однак дане рішення не було виконане.

Нагадаємо, що у квітні 2019 року у Миколаєві закрили дитячу інфекційну лікарню через аварійність будівлі. Медиків, які працювали у дитячій інфекційці, обіцяли перевести до інших медзакладів міста.

Раніше повідомлялося, що у Миколаєві готують документацію для майбутнього будівництва кластерної лікарні на 3-й Слобідській. Наразі завершують відпрацювання медичного завдання. Мова йде про недобудову на 3-й Слобідській.

Читайте також: