• п'ятниця

    20 вересня, 2024

  • 15.8°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 15.8° Ясне небо

«Підвищення мінімальних роздрібних цін на алкоголь має бути максимально справедливим та прозорим для ринку», — нардеп Чорноморов

Народний депутат Артем Чорноморов

У четвер, 12 жовтня, в Мінекономіки на круглому стілі з представниками ринку алкогольних напоїв обговорили підвищення мінімальних роздрібних цін.

Про це повідомив народний депутат від партії «Слуга народу» Артем Чорноморов.

За його словами, в процесі обговорення вдалося домовитися про вектор руху для того, щоб підвищення цін зробити максимально справедливим та прозорим для ринку. 

«Переконаний, що наша мета вийти не на низькі ціни, а на ціни, що відображають прозору економіку при виробництві алкогольної продукції. Виробники, які мають власні виноградники вкотре наголосили, що недобросовісна конкуренція з дешевою та неякісною продукцією змушує їх викорчовувати виноградники, що прямо впливає на людей, які на них працюють (обрізують, доглядають, збирають урожай тощо). Я вважаю, що такі дії прямо впливають на кількість робочих місць у сільській місцевості. Під час війни, коли наша Держава входить в топ 10 країн за рівнем безробіття, ми всі, як державні інститути, зобов'язані забезпечувати економічну безпеку, а механізм встановлення мінімальних роздрібних цін напряму впливає на це», — вважає Артем Чорноморов.

Раніше повідомлялося, що Артем Чорноморов просить президента України Володимира Зеленського надати почесне звання «Заслужений лікар України» хірургу з Миколаєва Андрію Масько.

Читайте також: