• п'ятниця

    20 вересня, 2024

  • 13°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 13° Ясне небо

Світовий банк виділив Україні $232 млн на екстрені ремонти житла

Фото для ілюстрації

Світовий банк виділив Україні 232 мільйона доларів на екстрені ремонти житла для понад 100 тисяч родин.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства реінтеграції.

У межах проекту «Ремонт житла для відновлення прав і можливостей людей» понад 100 тисяч українських родин зможуть отримати допомогу на ремонт житла, пошкодженого внаслідок повномасштабного вторгнення РФ.

Фінансування дасть змогу провести ремонт, зокрема, замінити вікна або полагодити дах. Загалом у межах проекту планують відремонтувати близько 98 тисяч будинків і 8 тисяч помешкань у п’яти регіонах. В яких саме — в міністерстві поки не уточнюють.

За даними Світового банку, через війну в Україні постраждало близько 1,4 мільйона будинків, у яких проживає 3,5 мільйона осіб. Загальна вартість завданої шкоди оцінюється у понад 50 мільярдів доларів.

Нагадаємо, що фінансову допомогу на відбудову пошкодженого бойовими діями житла за програмою «‎єВідновлення»‎ отримають 10 тисяч сімей. Загальна сума виплат на будівельні матеріали чи ремонт становить 836 мільйонів гривень.

Відомо також, що в Миколаївській області працюють вже 30 комісій з відновлення пошкодженого за час повномасштабного вторгнення житла за програмою «єВідновення».

Нагадаємо, що у селі Киселівка Первомайської ОТГ в Миколаївській області близько 60% жителів не мають документів, які б підтвердили їх право на будинок. Через це вони не можуть подати заявку на компенсацію від держави за пошкодження або руйнування, спричинені російськими обстрілами. Про це йдеться у статті «Киселівка. Чи є шанс на відновлення?» на «НикВести».

Читайте також статтю «НикВести» «Десятки тисяч людей залишились без дому: як миколаївцям отримати нове житло?».

Читайте також: