• четвер

    3 жовтня, 2024

  • 16.1°
    Переважно ясно

    Миколаїв

  • 3 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 16.1° Переважно ясно

На Миколаївщині в офлайн-форматі працюватимуть близько 20 навчальних закладів, — Кім

В навчальному році 2022/2023 на Миколаївщині почнуть працювати в очному не більше ніж 5% навчальних закладів.

Про це у вівторок, 30 серпня, повідомив голова Миколаївської ОВА Віталій Кім в ефірі національного телемарафону, пишуть «НикВести».

— Ми, як і вся Україна, розуміємо ризики і насамперед хочемо, щоб була безпека для дітей. Люди в досить безпечних районах, самі батьки приймають рішення щодо офлайн чи онлайн навчання. На сьогодні не більше ніж 5% закладів, приблизно 21 заклад, планується відкривати офлайн на безпечній території, — сказав Віталій Кім.

Водночас він уточнив, що всі зазначені навчальні заклади забезпечені укриттями, «які можуть витримати хоч щось».

Відкриватимуть їх переважно в північних районах області, що розташовані на безпечній відстані від лінії фронту.

— Безпечними ми вважаємо північні райони нашої області, де немає військових об’єктів і де нічого не прилітало, бо немає сенсу, — підсумував він.

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ Денис Монастирський повідомив, що освітні заклади на Миколаївщині гірше забезпечені укриттями, ніж інші області України. За його словами, в області захисні споруди обладнані лише в 16 % закладів освіти. 

Відзначимо, що заступник голови Миколаївської ОВА Олександр Трайтлі називає інший відсоток готовності. За його словами, в Миколаївській області близкьо 30% шкіл готові проводити навчання в режимі офлайн. 

Раніше повідомлялося, що на час війни в Миколаєві законсервують вцілілу частину будівлі школи №48 в Корабельному районі, яка постраждала внаслідок ракетного удару російських військ. Фахівці управління з надзвичайних ситуацій планують обрушити одну стіну школи, яка є аварійною і небезпечною.

Читайте також: