• п'ятниця

    20 вересня, 2024

  • 12.4°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 12.4° Ясне небо

Опалювальний сезон в Миколаєві планують розпочати з 1 листопада — місто готове, — Сєнкевич

Миколаїв попри регулярні обстрілами росіян готовий до опалювального сезону. Його у місті планують розпочати з 1 листопада.

Про це повідомив міський голова Олександр Сєнкевич під час брифінгу.

— Минулого року ми запустили опалення 1 листопада. Десь на ці дати орієнтуємося і цього року, але вже готові запустити його і наступного тижня, – заявив Олександр Сєнкевич.

Як і зазвичай, тепло запустіть у разі, якщо середньодобова температура протягом трьох днів буде триматись на рівні 8 градусів за Цельсієм.

— Опалювальний сезон у Миколаєві запускається за рішенням виконавчого комітету та регламентується лише за одним параметром – це середньодобова температура у 8 градусів по Цельсію, протягом трьох днів. Якщо така температура буде, то в Миколаєві ми запускаємо тепло. Систему теплопостачання ми готуємо з весни по сьогодні в нормальному режимі. Для нас війна не є приводом перейматися. Не дивлячись на те, що за весь час війни нас не бомбардували лише 40 днів, ми готуємо опалювальний сезон, готуємо мережі. Все робимо для того, щоб запустити, – сказав Олександр Сєнкевич.

Міський голова додав, що людям, які виїхали з міста, але в квартири яких буде подаватися теплоносій, все одно доведеться сплачувати за опалення.

— У нас була думка стосовно того, щоб не прогрівати будинки, у яких кількість жильців становить менше 10-20%. Потім ми відійшли від цієї думки, бо насправді відсутність тепла взимку може створити великі проблеми. Тобто, все буде покрито пліснявою, яку потім неможливо буде вивести. Меблі також можуть розбухнути, буде пошкоджена техніка, і це принесе власникам набагато більше збитків, ніж сплата за теплопостачання, – заявив Олександр Сєнкевич.

Як повідомлялося, на сьогоднішній день мешканці Миколаєва, навіть ті, які знаходяться за кордоном, продовжують сплачувати житлово-комунальні послуги, підтримуючи рідне місто. Зокрема платежі за теплопостачання становлять 70-80 відсотків від необхідних розрахунків.

Нагадаємо, процес заповнення систем опалення в багатоквартирних будинках Миколаєва розпочали наприкінці вересня. Для цього використовували вода із домішками спеціальних хімічних реагентів, яку в жодному разі не можна вживати у якості технічної, або питної.

Читайте також: