• четвер

    19 вересня, 2024

  • 19.9°
    Переважно ясно

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 19.9° Переважно ясно

Мобілізація в РФ переведена в прихований режим

Мобілізацію в Росії переведено в прихований режим, попри заяви Кремля про її завершення. Окупанти вже отримали вказівку продовжувати пошук та набір добровольців.

Про це заявив заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов під час брифінгу, передає РБК-Україна.

— Незважаючи на заяви Кремля про завершення мобілізації слід зазначити, що її переведено в прихований режим. Публічність і показовість заходів згорнута. Але водночас війська отримали вказівку продовжувати пошук і набір добровольців, які виявлять бажання укласти контракт на участь у так званій спеціальній військовій операції, — заявив він.

Крім того, за даними Генштабу, військове керівництво Росії робить спроби повернути на поле бою військовослужбовців, які отримали поранення та вже звільнені з лав ЗС РФ.

— З метою поповнення молодшого офіцерського складу рішенням міністерства оборони РФ прискорено підготовку курсантів випускних курсів, зокрема, дату завершення перенесено з червня 20223 на грудень поточного року, — зазначив він.

Нагадаємо, що «часткову мобілізацію» президент Росії Володимир Путін оголосив 21 вересня. У її рамках мали призвати до армії 300 тисяч осіб.

31 жовтня Путін заявив, що мобілізацію завершено. Щоправда, без офіційного наказу з його боку.

Також повідомлялося, що Президент Росії Володимир Путін, швидше за все, спробує продовжити звичайні воєнні операції в Україні, щоб утримати нині окуповані території, завоювати нові землі і створити умови для згортання західної підтримки України, яке, як він очікує, станеться цієї зими.

Читайте також: