• неділя

    6 жовтня, 2024

  • 18.5°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 6 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 18.5° Похмуро

За кордоном зараз перебувають приблизно півмільйона українських школярів, — міністр Шкарлет

Більшість школярів, котрі виїхали за межі країни з початку вторгнення Росії, поєднують своє навчання в місцевих школах із навчанням в українських закладах освіти. З 24 лютого закордоном знаходились майже 700 тисяч дітей.

Про це заявив міністр освіти Сергій Шкарлет в ефірі телемарафону, пише РБК-Україна.

За його словами, поступово кількість українських школярів закордоном зменшується. Однак це відбувається повільно. При цьому найбільше дітей покинули Україну ще у перші місяці повномасштабної війни.

— На початку збройної агресії за кордоном перебувало 650-690 тисяч українських дітей віком від 0 до 18 років, тобто дошкільного та шкільного віку, станом на 1 вересня — 488 тисяч, на грудень — 480-520 тисяч дітей. На сьогодні за кордоном перебувають близько 500 тисяч дітей шкільного віку, які навчаються в закладах загальної середньої освіти, — розповів Сергій Шкарлет.

Міністр відзначив, що більшість школярів намагаються поєднувати навчання як в Україні, так і в місцевих школах.

— Більшість із них навчається за українською системою освіти, причому поєднуючи навчання в закладах освіти в країнах Європейського Союзу і дистанційно навчаючись в українській школі, — сказав він.

Нагадаємо, станом на 31 серпня в Миколаєві залишалось майже 10 тисяч учнів міських шкіл, за кордоном — було більше 17 тисяч.

Читайте також: