• пʼятниця

    4 жовтня, 2024

  • 21.8°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 4 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 21.8° Похмуро

В Миколаєві задля зменшення кількості об’єктів «радянщини» до музею перемістять пам’ятник борцям за владу рад

В Миколаєві ініціюють переміщення «Пам’ятника жертвам збройних конфліктів періоду української революції 1917-1921 років» (первісна назва «Пам’ятник борцям за владу рад») з Адміралтейського скверу в центрі міста на територію Миколаївського обласного краєзнавчого музею.

Про це повідомляють в Управлінні з питань культури та охорони культурної спадщини Миколаївської міськради.

Пам’ятник має статус пам’ятки монументального мистецтва і являється художнім творінням видатного українського скульптора М.Г.Лисенка. Повідомляється, що переміщення цього об’єкту на закриту музейну територію дозволить виконати завдання з подолання наслідків тоталітарного минулого, зменшити кількість об’єктів радянської спадщини у публічному просторі міста та створити історичну тематичну зону. 

Також переміщення пам’ятника дозволить провести на території Адміралтейського скверу археологічні розкопки та зробити його повну реконструкцію.

— Переміщення пам’ятника дасть можливість провести повноцінні археологічні дослідження на території Адміралтейського скверу, де ще у 2011 році при проведенні будівельних робіт знайдено старовинний некрополь IVст. до н.е. і провести в подальшому повну реконструкцію території скверу, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в Очакові запустили онлайн-голосування, щоб вирішити подальшу долю пам’ятника російському полководцю Олександру Суворову. Також повідомлялося, що в Миколаєві пам’ятник Суворову невідомі облили червоною фарбою пам’ятник.

Раніше віцемер Миколаєва Віталій Луков пообіцяв, що після закінчення російсько-української війни в Миколаєві встановлять новий пам’ятник загиблим правоохоронцям.

Читайте також: