• п'ятниця

    20 вересня, 2024

  • 15°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 15° Ясне небо

Заміна зруйнованих солоною водою труб по Миколаєву коштуватиме близько ₴3 млрд, — Кім

На заміну 240 кілометрів «з'їдених» солями водопровідних труб у Миколаєві необхідно близько трьох мільярдів гривень.

Про це в інтерв’ю ZN.ua розповів начальник Миколаївської ОВА Віталій Кім.

Згідно зі словами голови Миколаївської ОВА, план реконструкції водомережі вже готовий та включає 12 проєктів. Частину коштів для заміни труб планують виділити із державного бюджету. Віталій Кім додав, що гроші будуть виділені в березні, після розподілу коштів.

— Так, план є. Наразі готові вже три проєкти, і їх буде близько 12. На це потрібно приблизно три мільярди гривень. Говоримо про виділення частини коштів із державного бюджету, місцевим бюджетом ми цього не потягнемо. Дуже сподіваємося, що в березні, після розподілу, нам виділять гроші і ми почнемо відновлювати, – сказав Віталій Кім.

Раніше, директор комунального підприємства «Миколаївводоканал» Борис Дуденко повідомляв, що заміни потребують понад 240 кілометрів труб. Він уточнив, що в цьому випадку йшлося лише про труби водопостачання (без каналізації) і лише про сталеві.

Нагадаємо, російські війська ще у квітні 2022 року зруйнували водопровід, через який Миколаїв отримував питну воду. Військові експерти вважають, що це сталося не внаслідок випадкового влучання, а внаслідок навмисного використання вибухівки.

Раніше «НикВести» писали, що вода у кранах миколаївців є небезпечною для споживання, оскільки містить ентерококи, синьогнійну паличку, токсичні елементи, має підвищений вміст хлоридів, сульфатів, сухого залишку та інше.

Більше інформації про те, чим загрожує містянам вживання «технічної» води та що чекає на жителів міста далі – у матеріалі «Миколаїв. Місто, що тримає оборону півдня, страждає від спраги».

Читайте також: