• субота

    14 вересня, 2024

  • 26.3°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 14 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 26.3° Похмуро

Буде ще одне лихо: у водоканалі заявили, що солона вода руйнує каналізацію у Миколаєві

Директор «Миколаївводоканалу» Борис Дуденко, заявив про можливу загрозу руйнації системи каналізації через вплив солоної води.

Про це він розповів в п'ятницю, 3 березня, під час спілкування з журналістами, пишуть «НикВести».

За його словами за останній рік було водоканал ліквідував понад 1000 витоків, а після запуску подачі солоної води кількість аварій на добу зросла до 10-15 разів. Крім того, бетонні каналізаційні колектори також починають деградувати. 

— Ми вже відчуваємо вплив солоної води на системи каналізації. Бетоні каналізаційні колектори теж починають деградувати, і це буде ще одне лихо. За минулий рік ми ліквідували понад 1000 витоків. Якщо до війни ми мали в середньому 2-3 аварії за добу, то після початку запуску подачі солоної води після 1-2 місяців, ми маємо до 10-15 разів на добу, – розповів Борис Дуденко.

Раніше, Директор «Миколаївводоканалу» Борис розповів, що тарифи на водопостачання та водовідведення для споживачів Миколаєва наразі не відповідають економічному обґрунтуванню. Міськрада щомісяця виділяє 25 мільйонів гривень, щоб запобігти підвищенню тарифів на воду. 

Як відомо, наприкінці 2021 року Національна комісія, яка здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, схвалила підвищення тарифів на воду для комунального підприємства «Миколаївводоканал». 

Директор «Миколаївводоканал» Борис Дуденко заявив, що підвищення з 1 січня тарифу на водопостачання не вирішить фінансових труднощів підприємства.

Читайте також: