• середа

    2 жовтня, 2024

  • 19.6°
    Переважно ясно

    Миколаїв

  • 2 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 19.6° Переважно ясно

Південно-Західну залізницю буде перейменовано на Центральну

Південно-західну вітку «Укрзалізниці» буде перейменовано на «Центральна».

Про це повідомив віцепрем'єр - міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

— Продовжуємо залізну українізацію. Південно-Західну та Південну вітки «Укрзалізниці» назвали ще за географічною прив'язкою до російської імперії. Хоча територіально вони розташовані в інших регіонах. Тому це точно треба змінювати. Ви вже обрали в «Дії» нову назву для Південно-Західної залізниці. Проголосували 1,1 млн українців. З них понад 417,2 тис. за варіант «Центральна залізниця», — написав Федоров.

Він зазначив, що наразі розпочато опитування про нову назву Південної залізниці. На вибір українцям запропоновано чотири варіанти, опитування триватиме до 17 березня.

— Дякую всім. Кожен ваш голос у «Дії» - цеглинка в розбудову електронної демократії, — наголосив міністр.

Раніше повідомлялося, що «Укрзалізниця» відмовилася перейменовувати залізничну станцію «Жовтнева» у Корабельному районі Миколаєва, обґрунтовуючи це тим, що назва начебто не пов’язана із злочинами комуністичного режиму. Там вважають, що вона походить суто від календарної назви місяця року.

Також повідомлялося, що голова правління Укрзалізниці Олександр Камишін, який  оголосив про відставку, отримав посаду позаштатного радника президента Володимира Зеленського.

Читайте також: