• середа

    2 жовтня, 2024

  • 17.5°
    Переважно ясно

    Миколаїв

  • 2 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 17.5° Переважно ясно

Ошукали на ₴87 тис: аферисти полюють на довірливих миколаївців на сайтах купівлі-продажу

Шахраї ошукали трьох жительок Миколаївської області на суму 87 тисяч гривень. Діяли на сайтах купівлі-продажу та за старою банківською схемою.

Про це повідомили в пресслужбі поліції Миколаївщини.

За даними правоохоронців, одна з потерпілих розмістила оголошення про продаж велосипеда на одному із сайтів купівлі-продажу. Заявниці написала невідома, що бажає придбати товар та надіслала їй фішингове посилання для введення реквізитів для оплати. Потерпіла вказала необхідні дані своєї картки й дані та вже через декілька хвилин з її банківських карток зникли майже 40 тисяч гривень. 

Майже аналогічним чином втратила 26 тисяч гривень 55-річна заявниця. Жінка намагалась придбати через неперевірений сайт купівлі-продажу ноутбук. «Продавець» надіслала їй фішингове посилання для заповнення реквізитів.

Третя жертва довірилася телефонному шахраю, що представився консультантом банку. Жінка вказала реквізити особового рахунку псевдобанкіру, який зателефонувавши їй, повідомив, що з рахунку потерпілої намагаються зняти кошти, а для того, щоб убезпечити жінку від несанкціонованого втручання, потрібно вказати реквізити для перерахування коштів на іншу картку.

Нагадаємо, нещодавно шахраї ошукали довірливого жителя Вознесенська на 100 тисяч гривень. На мобільний телефон потерпілого надійшло повідомлення з «банку» про несанкціоноване втручання до його карткового рахунку. Чоловік довірився шахраям, які запевнили, що для збереження коштів варто перерахувати накопичення на інший рахунок.

Читайте також: