• четвер

    19 вересня, 2024

  • 16.1°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 16.1° Похмуро

СБУ: Настоятель храму УПЦ Моспатріархату на Харківщині благословляв російських військових під час окупації

Служба безпеки України зібрала доказову базу на колишнього настоятеля одного із храмів Ізюмської єпархії УПЦ, так званого Московського патріархату, який підтримав збройну агресію РФ. Зокрема благословляв російських військових під час окупації Харківщини.

Про це у своєму Telegram-каналі повідомляє Служба безпеки України.

Зазначається, що у період тимчасової окупації частини Харківської області протоієрей організував постановочну церковну ходу до Дня хрещення Київської Русі, до якої намагався залучити місцевих жителів.

За даними контррозвідки СБУ, під час «заходу» він благословляв російських окупантів та освячував їхні колони військової техніки у Куп’янському районі. А весь «процес» наказав своїм поплічникам зафіксувати на камеру для подальшого оприлюднення на кремлівських медіаресурсах.

Як відомо, під час звільнення Харківщини настоятель разом із сім’єю втік на територію РФ. Там його призначили настоятелем Православного приходу Іоанно-Предтеченського храму Тверської та Кашинської єпархії РПЦ.

Наразі слідчі СБУ розпочали кримінальне провадження за статтею 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників).

Нагадаємо, митрополиту УПЦ МП Павлу СБУ вручила підозру та проводить обшуки. Також повідомлялося, що УПЦ МП не планує покидати Києво-Печерську лавру та хоче судитися.

Читайте також: