• понеділок

    16 вересня, 2024

  • 22.4°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 16 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 22.4° Похмуро

«Або повертайтеся до Києва, або відраховуйтесь»: скандал у Київському національному лінгвістичному університеті

Від початку повномасштабного російського вторгнення Київський національний лінгвістичний університет, як і всі ВНЗ країни, обрав систему онлайн-навчання. Проте наразі ректор КНЛУ вирішив, що студенти 1 та 2 курсів мають вчитися очно і здобувачів освіти планують запросити на пари до закладу - студенти не згодні.

Про це повідомляється у Telegram-каналі університету.

— Колеги, просимо поширення! Ситуація наступна: студентів першого та другого курсу КНЛУ планують виводити на офлайн навчання (попередньо - з 18 квітня, з Великоднем всіх, – йдеться у повідомленні.

Студенти не згодні із таким рішенням і свою незгоду вони аргументують продовженням воєнного стану у країні, загрозою ракетних обстрілів та відсутністю нормальних бомбосховищ. Окрім того, багато студентів перебувають за кордоном.

Одна зі студенток КНЛУ записала відео, в якому розповіла,  що під час першого семестру їм надали можливість вибору форми навчання, а починаючи з другого семестру всіх студентів женуть на очне навчання.

Студентка зазначила, що остаточне рішення про вихід на очне навчання буде прийняте вченою радою університету у вівторок, 11 квітня. Керівництво університету при тому зазначає, що підставами для такого рішення послужило бажання студентів та батьків, а також низький рівень освіти при дистанційному навчанні.

Нагадаємо, три миколаївські університети посіли почесні місця в міжнародному неакадемічному рейтингу UniRank, де відзначили топ-100 вишів країни у 2023 році.

Також, раніше «НикВести» публікували статтю про те, як війна вплинула на життя миколаївських вишів.

Читайте також: