• четвер

    3 жовтня, 2024

  • 16.1°
    Переважно ясно

    Миколаїв

  • 3 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 16.1° Переважно ясно

Миколаївські спеціалісти разом з урбаністом з Данії створять концепцію велосипедної інфраструктури: жителів просять пройти опитування

Данський урбаніст та велоактивіст вже декілька місяців допомагає місту в розробці концепції велосипедної інфраструктури Миколаєва. Містян просять пройти опитування аби допомогти оцінити життєздатність цього проєкту.

Про це повідомили в пресслужбі департаменту житлово-комунального господарства. 

Як відомо, на початку квітня Миколаїв відвідав данський урбаніст, велоактивіст та блогер Мікаел Колвілль-Андерсен (Mikael Colville-Andersen) та запропонував допомогти з розробкою концепції велосипедної інфраструктури для Миколаєва, аби розвивати місто за європейським прикладом.
Зазначається, що Мікаел планує зустрітися з урядом Данії аби вони підтримали реалізацію цього проєкту.

Опитування від Veloruh Mykolaiv можна пройти за посиланням

Нагадаємо, що раніше по вулиці Великій Морській, а саме на ділянці від вулиці Соборної до вулиці Садової, та по вулиці Соборній від вулиці Велика Морська до понтонного мосту були облаштовані велосмуги.

Як відомо, мер Миколаєва Олександр Сенкевич розповів, що хоче направити на облаштування велодоріжок 5% від грошей, які депутати розподілятимуть на ремонт доріг. У той же час, на сьогодні Миколаїв залишається єдиним обласним центром без велодоріжок.

Читайте також: