• четвер

    19 вересня, 2024

  • 16.1°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 16.1° Похмуро

«Це було зроблено для дискредитації влади», — директор «Миколаївелектротрансу» заперечив порушення на ₴6 млн щодо закупівель зупинок-укриттів

На комунальному підприємстві «Миколаївелектротранс» запевнили, що вони не допускали порушень на 5,8 мільйона гривень під час закупівлі мобільних бомбосховищ на зупинках громадського транспорту.

Про це у пʼятницю, 2 червня, на брифінгу заявив директор підприємства Юрій Сметана, повідомляє кореспондент «НикВести».

Він повідомив, що державні аудитори перевірили їхню закупівлю зупинок-укриттів і підтвердили в своєму акті, що підприємство не допустило порушень під час укладання договору та встановлення конструкцій. Також було зафіксовано наявність усього обладнання, передбаченого технічною документацією.

Юрій Сметана

— Державна аудиторська служба підтвердила у своєму акті, що комунальне підприємство «Миколаївелектротранс» не здійснило порушень під час заключення договору, під час встановлення. Тобто вони зафіксували у своєму акті наявність усього обладнання, яке передбачене технічною документацією. Моя особиста думка, що був, або непрофесіоналізм, або зроблено спеціально для дискредитації місцевої та обласної влади та дискредитації влади в країні в період війни, —зазначив Юрій Сметана.

Після перевірки «Миколаївелектротрансу» аудитори пішли на перевірку до  постчальника укриттів ТОВ «Інженерно-будівельна фірма «Елітмайстер». Однак, директор «Миколаївелектротрансу» вважає, що Держаудитслужба через небажання або непрофесіоналізм не змогла перевірити всіх контрагентів постачальника.

— Потім вони пішли на зустрічну перевірки до нашого постачальника. Ми замовляли укриття як товар поштучно. Підрядник надав їм весь пакет документів, після чого їм приходить висновок, що зайво сплачені 10 мільйонів гривень. В нас була сума договору 15 мільйонів, а непідтверджена сума - 10 мільйонів. Постачальник пише скаргу на головний офіс Держаудитслужби в Київ, і наш офіс відкриває повторну перевірку по цьому постачальнику, хоча це заборонено законодавством проводити повторну перевірку по одному й тому самому предмету. Вони знов звертаються листом на постачальника, щоб вони дали документи, постачальник відповідає, що вже надали весь пакет документів і більше нічого не дадуть. Потім їм знов приходить висновок, що непідтверджені витрати у розмірі 5 мільйонів. Їх це не влаштувало і вони пішли до контрагентів постачальника - це Миколаївський залізобетонний завод, — заявив Юрій Сметана.

Юрій Сметана розповів, що ТОВ надало аудиторам весь пакет документів, після чого отримали висновок щодо непідтверджених 10 мільйонів гривень. Керівництво «Інженерно-будівельна фірма «Елітмайстер» написало скаргу на аудиторську службу і вони провели повторну перевірку, яка показала вже непідтверджених 5,8 млн грн.

Одним із порушень було виявлено у контрагента — Миколаївського заводу залізобетонних виробів, який використав для спорудження укриттів більше металу, ніж було передбачено технічним завданням.

— В мене є з моїм постачальником договір з «твердою» ціною, тобто ціна на момент підписання договору не може збільшуватись. Завод  поклав більше метала, ніж це було записано в технічній документації і нам це пишуть в порушення. Тобто я не заплатив більше коштів, як домовилися, так як при виробництві було використано більше металу, — розповів він.

КП «Миколаївелектротранс» не згодні з висновком обвинувачення, тому сьогоді подали позов до суду на Державну аудиторску службу, щоб відстояти свою позицію.

Юрій Сметана впевнений, що суд буде виграно, і потім буде ще один позов до Державної аудиторської служби про захист честі, гідності і ділової репутації.

Нагадаємо, що комунальне підприємство «Миколаївелектротранс» займалося встановленням тимчасових сховищ на зупинках у Миколаєві. Вартість одного тимчасового укриття становило близько мільйона гривень.

Вже 31 травня цього року стало відомо, що «Миколаївелектротранс» переплатило за мобільні бомбосховища на зупинках громадського транспорту 5 млн 834 тис. 270 гривень.

Читайте також: