• четвер

    19 вересня, 2024

  • 20.2°
    Переважно ясно

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 20.2° Переважно ясно

На Миколаївщині для відвідування закриті всі ліси — в ДСНС пояснили, що це повʼязано з їх можливим замінуванням

В Миколаївській області всі ліси закриті для відвідування не лише з причини небезпеки замінування, але й через високий рівень пожежної небезпеки.

Про це повідомив керівник відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Головного управління ДСНС України у Миколаївській області Сергій Жебрак, пишуть «НикВести». 

Зокрема, рятувальник застеріг миколаївців від відвідування Балабанівського лісу через те, що поблизу нього велись бойові дії і ліс досі не розміновано.

— На сьогодні всі ліси для відвідування закриті, категорично. Закриті з причини потреби розмінування території, де велись активні бойові дії, тому є велика небезпека перебування людей саме в лісах. А крім того, в нас V рівень пожежної небезпеки (найвищий — прим.), в якому також заборонено відвідування лісів, — сказав Сергій Жебрак.

Нагадаємо, що на території Баштанського лісового господарства необхідно розмінувати 5825 гектарів. Замінованість території не дозволяє лісникам гасити пожежі та висаджувати нові дерева.

Крім того, на Миколаївщині екологи досліджують вплив бойових дій на довкілля в Галицинівській, Куцурубській та Очаківській громадах. Фахівці провели аналіз якості питної води, організували опитування місцевих жителів та отримали дані щодо екологічних проблем, спричинених російським вторгненням.

 

Читайте також: