• четвер

    19 вересня, 2024

  • 16.1°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 16.1° Похмуро

З початку року до обласної дитячої лікарні у Миколаєві надійшло понад 200 звернень через укуси собак та хижих тварин

Впродовж 2023 року до Миколаївської обласної дитячої клінічної лікарні надійшло 208 звернень через випадки укусів собак та хижих тварин. 

Таку статистику привів головний лікар медичного закладу Олександр Пліткін в ефірі телеканалу «МАРТ».

Дітей переважно кусали вже знайомі їм собаки — 141 випадок, наголошує він. Водночас було зафіксовано 10 випадків укусів лисицями, крисами та білкою.

— Я вас, напевно, здивую, але за 2022 рік до нас надійшло 95 звернень щодо укусів собаками. Цього року у нас вже було 208 таких звернень, а він ще не закінчився. Майже щодня, а буває і по декілька людей у день звертаються з приводу укусів собак. Хочу вам сказати, що з 208 дітей 141 була покусана собакою, яку вони знали: або домашня, або з двору. Ще 57 дітей були покусані невідомими собаками. Тобто тут загрозу становлять ті собачки, які знаходяться поряд. Більше того, через нас пройшли ще 10 дітей, яких кусали криси, лисиці, білка, — розповів Олександр Пліткін.

Нагадаємо, що станом на травень 2023 року у Миколаєві впродовж пʼяти місяців було зафіксовано два звернення від людей, які були укушені хворими на сказ тваринами. Водночас на Миколаївщині було зафіксовано 18 таких випадків за аналогічний період часу.

Раніше повідомлялося про зафіксовані випадки спалаху сказу в 7 населених пунктах Миколаївської області.

Також відомо, що з січня по вересень 2021 року до комунального підприємства «Центр захисту тварин» Миколаївської міської ради із заявами про укус бродячими собаками звернулося 23 особи.

Читайте також: