• четвер

    19 вересня, 2024

  • 20.5°
    Переважно ясно

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 20.5° Переважно ясно

Голова Центрального району Миколаєва розказав, що у Польщі вивчав досвід відбудови індустріальних парків

Голова адміністрації Центрального району Миколаєва Олександр Береза, який перебуваючи в польському Вроцлаві, розкритикував роботу місцевих комунальників, пояснив ціль візиту до країни. За його словами, поїздка послужила досвідом у відбудові.

Про це він розповів в коментарі кореспонденту «НикВести».

Він розповів, що поїздка відбулась на запрошення Міжнародного республіканського інституту, який повністю покрив всі видатки на відрядження.

— Це був досвід відбудови, як місто відроджувалось. Мені було цікава поїздка з точки зору людини, яка переймається питаннями розвитку не тільки району, міста, держави. То те, що на сьогодні Вроцлав є таким містом в якому розташовані серйозні підприємства LG, Google, зараз вони запускають завод Intel по виробництву процесорів. Це надає величезний економічний ефект, тому що місто живе і розвивається. Вражає кількість студентів у Вроцлаві, їх там більше 100 тисяч, а кількість закладів вищої освіти — 29. Мені сподобалось, що у них потужно функціонує агенція розвитку, яка працює за різними напрямами. Вона дуже сильно опікується питаннями підтримки міжнародних компаній, які мають бажання відкрити підприємства у Вроцлаві. Також там функціонує принцип єдиного вікна, — розповів Олександр Береза.

Олександр Береза підкреслив, що важливо навчитися від Вроцлава принципу «єдиного вікна», де представники компаній отримують зручний доступ до необхідних послуг та підтримки в центрі. Він вважає, що Миколаїв міг би взяти до уваги цей досвід та розглядати можливості зробити місто більш привабливим для інвесторів і молоді.

— Раніше, коли ми декларували і мали наміри, ще до повномасштабного відкривати в Миколаєві індустріальні парки, я не розумів чим може громада окрім процедурної допомоги ухвалити рішення про виділення земельної ділянки, я не до кінця розумів, яким чином ми можемо допомогти, якщо ми не являємось розпорядниками мереж газу, електроенергії, ми тільки можемо впливати на водоканал. У Вроцлаві теж така ситуація, але між ними є розуміння, вони запровадили принцип єдиного вікна, коли представник компанії приходить в ЦНАП, він подає відповідні документи і далі його питання всі супроводжують в єдиному центрі. Я думаю, що цей досвід мав би перейняти Миколаїв. Ми маємо думати про те, яким чином робити наше місто привабливим аби воно в економічному плані, щоб поверталась молодь, — додав він.

Нагадаємо, днями голова адміністрації Центрального району Миколаєва Олександр Береза покритикував роботу комунальників у польському місті Вроцлаві, які виконують капітальний ремонт декількох кварталів.

Раніше депутат Миколаївської міської ради від партії «Пропозиція», голова адміністрації Центрального району Олександр Береза виправдав спил багаторічних блакитних ялинок біля будівлі міськради декомунізацією. 

Читайте також матеріал «НикВести» «Маршрути Олександра Берези: Повз які міські проблеми біжить голова Центрального району».

Читайте також: