• четвер

    26 вересня, 2024

  • 18.1°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 26 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 18.1° Похмуро

У мерії Миколаєва відзвітували про облаштування укриттів у місті: найбільше робіт у закладах освіти

Укриття в одному з миколаївських навчальних закладів, фото «МикВісті»Укриття в одному з миколаївських навчальних закладів, фото «МикВісті»

У вівторок, 24 вересня, у Миколаєві відбулася нарада щодо готовності укриттів у закладах міста. На ній були присутні балансоутримувачі закладів, в яких ведуться роботи, та організації, які їх виконують.

Як повідомили у Миколаївській міській раді, обговорювали укриття, ремонт в яких має завершитися у цьому році.

Зазначається, що в основному ремонти укритів ведуться в закладах освіти. На 18 з них основну частину робіт виконує Міжнародна організація з міграції і до кінця жовтня планує всі завершити.

У Управління житлово-комунального господарсва в підпорядкуванні 21 обʼєкт, на яких також ведуться роботи. Це найпростіші укриття облаштовані в підвалах багатоквартирних будинків та розраховані до 50 людей. У п’ятьох укриттях ремонти вже завершені, інші планують закінчити до кінця жовтня.

Також на балансі департаменту праці та соціального захисту населення знаходяться сім найпростіших укриттів. Роботи на всіх обʼєктах завершені. Три з них вже прийняті відповідними комісіями.

Управління з питань культури та охорони культурної спадщини відзвітувало про п’ять закладів, в яких вже завершили облаштовувати укриття, та чотири проєкти, на яких ремонт ще продовжується.

Представники управління капітального будівництва розповіли про хід робіт на їх обʼєктах. Укриття в чотирьох з них на фінальній стадії роботи. Для двох обʼєктів охорони здоровʼя до кінця року розроблять проєкт. Ремонт одного укриття у навчальному закладі перенесли на наступний рік, як зазначається, через значний обсяг робіт.

Раніше, уряд розподілив з бюджету близько 5 мільярдів гривень на укриття в школах в восьми регіонах, серед них й Миколаївська область.

Зазначимо, що нещодавно у Березанці підтопило протирадіаційне укриття в школі, готовність якого у березні цього року перевіряли депутати та керівництво Миколаївської області. На ремонті роботи було витрачено 18 мільйонів гривень.

Нагадаємо, відділ освіти, молоді та спорту Коблівської міськради оголосив тендер на будівництво протирадіаційного укриття у Рибаківському ліцеї вартістю понад 90 мільйонів гривень.

Читайте репортаж «МикВісті» «Або дві стіни, або виходь на вулицю». Чому влада Южноукраїнська за понад два роки війни не збудувала для громади жодного укриття?».

Читайте також: