• Пятница

    20 сентября, 2024

  • 15°
    Ясное небо

    Николаев

  • 20 сентября , 2024 сентября

  • Николаев • 15° Ясное небо

Игорь Бриченко

Игорь Бриченко

Народный депутат Украины

Широківська громада на шляху до своєї «Історії Успіхів»

8 лютого делегація від новоствореної Широківської об’єднаної територіальної громади Снігурівського району Миколаївської області взяла участь у ряді зустрічей метою яких було створення, планування та реалізація дорожньої карти сталого розвитку громади. 

На порядку денному зустрічі з народними депутатами України, консультації  в Міністерстві екології та природних ресурсів України,  Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України,  Міністерстві молоді та спорту України, Міністерстві освіти і науки України.

В Мінрегіонбуді Широківську делегацію зустрів Лев Парцхаладзе заступник Міністра, який разом зі спеціалістами дали вичерпну інформацію по створенню ЦНАПів, подання заявок до Державного фонду регіонального розвитку та інших можливостей для новоствореної громади.

Остап Семерак, Міністр екології  та природних ресурсів України, спілкуючись з представниками Широківської ОТГ повідомив про можливості громади брати участь у різних державних та недержавних проектах направлених на благоустрій територій, управління відходами, та інше, спираючись на досвід вже діючих громад, зокрема Тернопільщини, Сумщини, Вінниччини , які мають успіх в даній справі. Також надав консультації стосовно законодавчих нововведень в екологічній сфері та запевнив, що громада отримає консультативну допомогу та всю необхідну підтримку в реалізації проектів направлених на розвиток громади.

Ні для кого не секрет, що молодь виїжджає з сіл у зв’язку із відсутністю можливостей для  розвитку та самореалізації, і про те, як зацікавити її залишатися та розвивати себе та громаду Широківці спілкувалися з Ігорем Ждановим, Міністром молоді та спорту України. 

Народний депутат України, Голова підкомітету з питань дошкільної, загальної середньої, інклюзивної освіти Тарас Кремінь разом із представниками Широківської громади взяли участь у зустрічі в Міністерстві освіти та науки України, де оговорили питання впровадження освітньої реформи, нових українських шкіл, можливостей підвищення кваліфікації вчителів та популяризацію професії вчитель на селі.

Реформу сільської медицини в умовах  децентралізації  обговорили з народним депутатом України Іриною Сисоєнко, Головою підкомітету з питань контролю реалізації медичної реформи Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров'я. Також Сергій Пересунько звернувся із прохання сприяти у наданні допомоги жительці Широківської громади, яка має серйозні проблеми із серцем, про що отримав ствердну відповідь. 

Наприкінці відрядження, для можливої  реалізації перших інвестиційних проектів Сергій Пересунько, голова Широківської сільської ради та депутати  Олександр Басанчук,  Вадим Вільховацький  разом зі мною зустрілися із двома  представниками потужних українських мереж АЗС де обговорили можливості співпраці. Це актуально та далекоглядно, адже у зв’язку із діючим податковим законодавством акциз від палива залишається в місцевому бюджеті та може бути направлений на утримання дорожньої інфраструктури місцевості.

Голова та депутати Широківської сільської ради, отримавши консультативну допомогу, заручившись підтримкою народних депутатів України та команди Кабінету Міністрів на чолі з Прем’єр-Міністром України Володимиром Гройсманом,  направились розбудовувати дорожню карту Широківської громади  реалізуючи поставлені цілі  на шляху до процвітання всієї Широківської сільської об’єднаної територіальної громади.  

Вже зовсім скоро ми дізнаємося про нові Історії Успіху від Широківської об’єднаної територіальної громади.