Виконком Миколаївської міськради планує закупити 4 електромобілі за майже ₴4 млн

19:44, 01 листопада, 2023

Виконавчий комітет Миколаївської міської ради планує витратити 3 мільйони 967 тисяч 532 гривні на покупку нових електромобілів.

Про це свідчать дані системи публічних закупівель ProZorro, пишуть «НикВести».

Виконком оголосив тендер на придбання чотирьох легкових електромобілів MG 4 STD. Виходячи з цього, очікувана вартість одного автомобіля складає 991 тисячу 908 гривень.

Згідно з тендерною документацією, автомобіль повинен бути не раніше 2023 року випуску білого кольору. Серед характеристик автомобіля також вказані: 

— підігрів руля та передніх сидінь;

— 7-дюймова віртуальна панель приладів;

— центральний сенсорний дисплей 10,25 дюймів;

— система допомоги в заторах;

— адаптивний круїз-контроль;

— інтелектуальний асистент швидкості;

— задній парктронік;

— запуск двигуна кнопкою та безключовий доступ.

Переможець тендеру має поставити автомобілі замовнику до 15 грудня цього року. Гарантія на автомобілі має складати не менше 7 років або 150 тисяч кілометрів пробігу.

Нагадаємо, у Миколаєві 19 жовтня на запит військовослужбовців однієї з бригад місто придбало дизельну технікy. Автомобілі були придбані у рамках міської програми сприяння оборонній і мобілізаційній готовності Миколаєва.

На сьогодні Миколаїв надав допомоги Силам оборони вже майже 700 мільойнів гривень. На черзі — ще автівки для ЗСУ та ГУР.

Нагадаємо, нещодавно миколаївський бізнесмен, керівник компанії «ВіК Технології» Олександр Жак заявив про корупцію в Миколаївській області, пов’язану з закупівлями по реконструкції водогону.

Як відомо, видання «Наші гроші» проаналізували закупівлі Миколаївської обласної військової адміністрації на реконструкцію водогону в Миколаєві загальною вартістю 836 мільйонів гривень, та заявило, що ціни завищені у 2-3 рази. Реагуючи на цю публікацію, голова Миколаївської ОВА Віталій Кім сказав, що відзвітує за кожну витрачені копійку та закликав «не вірити поганим новинам». Департамент містобудування, архітектури, капбудівництва та супроводження проєктів розвитку ОВА, коментуючи це розслідування, заявив, що ціни, вказані в тендері, повністю відповідають дійсності.

Однак, вже за три тижні очільник Миколаївської області зібрав брифінг, на якому подякував журналістам та підтвердив факт завищення ціни підрядником. Він зазначив, що при аналізі вартості було виявлено, що підрядник заклав у ціни інфляцію не лише цього року, а й наступного, а тому сума тендеру зменшиться.

Також нагадаємо, що департамент архітектури Миколаївської обласної військової адміністрації впродовж місяця заключив 27 прямих договорів на розробку проектно-кошторисних документів та проведення капітальних ремонтів закладів бюджетної сфери з фірмою, яка існує менше ніж півроку та належить члену громадської ради області з питань відновлення.

19:44, 01 листопада, 2023
View full version