У Миколаївській області через російські обстріли знову горів ліс: знищено 2,5 га території

На території Миколаївської області за добу 8 вересня рятувальники зареєстрували шість пожеж. Одна з них виникла внаслідок ворожого обстрілу.

Про це повідомляє Головне управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Миколаївській області.

Вчора після обстрілу російськими військами сталася пожежа листяного та хвойного лісу на території Березнегуватського лісового господарства Баштанського району. Про пожежу рятувальників сповістили о 13:34. Пожежу загасили о 15:39 на загальній площі 2,5 гектара, з яких півтора гектара — листяного лісу, один гектар — хвойного.

Інші п’ять пожеж, за даними надзвичайників, не пов’язані з бойовими діями.

У селі Синюхин Брід Синюхинобрідської громади, що в Первомайському районі, горів автомобіль ВАЗ 2106. Попередня причина займання — коротке замикання електропроводки.

В адміністративній будівлі Новосвітлівського психоневрологічного інтернату горіли господарчі приміщення. Про займання рятувальників сповістили о 15:00, о 16:25 пожежу ліквідували на площі 30 квадратних метрів.

У місті Нова Одеса, що в Миколаївському районі, зайнялося в котельні на території приватного будинку. Попередня причина виникнення — порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печей.

Ще дві пожежі сталися на відкритих територіях. Перша — у селі Дмитрівка Куцурубської громади Миколаївського району. Тут через необережне поводження з вогнем горіла суха трава на площі 4,5 гектара. Другий випадок зареєстрований у селі Капустине Мішково-Погорілівської громади Миколаївського району. З невстановленої причини зайнялась солома в тюках.

Нагадаємо, що протягом доби 8 вересня російські війська обстрілювали населені пункти Миколаївського та Баштанського районів.

Повідомлялося, що  9 серпня, вчергове під російський обстріл потрапило Галицинівське лісове урочище під Миколаєвом.

11 серпня росіяни обстріляли Балабанівський ліс, знищено 14,5 га території

Дивитись повну версію