Україна повернула з полону ще 6 людей: морпіхів-оборонців Маріуполя та цивільних

14:35, 29 вересня, 2022

Сьогодні, 29 вересня відбувся черговий обмін полоненими. Україна повернула з російського полону чотирьох морпіхів, які брали участь в обороні Маріуполя, та двох цивільних.

Про це повідомив голова Офісу президента Андрій Єрмак.

— Офіцери — Булахов Олексій та Костенко Микола. Солдати — Герасименко Людмила та Іван Земляной. Цивільні — Андруша Вікторія та Майборода Яна, — написав Андрій Єрмак.

Андрій Єрмак зазначив, що в кожного зі звільнених є своя історія потрапляння до російського полону.

— Андрушу Вікторію 27 березня російські солдати забрали з дому, бо в телефоні дівчини знайшли дані про ворожу техніку, які вона передавала ЗСУ.  Згодом її відвезли до рф і утримували в Курському СІЗО. Майборода Яна опинилася в полоні через те, що у її телефоні зайшли фотографії техніки росіян на території Чорнобильської зони. Військові брали участь у боях за Маріуполь, — написав Андрій Єрмак.

Керівник ОП підкреслив, що обміни полоненими продовжуються: «Наша мета - повернути всіх наших людей. Над цим працюємо нон-стоп, і ми обов’язково це зробимо».

Андрій Єрмак додав, що за останій місяць було повернуто 235 українців з полону.

Раніше повідомлялося, що звільнені з полону РФ командири з «Азовсталі», які зараз перебувають у Туреччині, проходять медичні огляди, стан їхнього здоров’я ретельно преревіряють.

14:35, 29 вересня, 2022
View full version