Через ракетний удар РФ по човниковій станції у Миколаєві загинув рятувальник Павло Кацан

Від ракетного удару, який Росія завдала по рятувальній човниковій станції у Миколаєві, під час виконання службових обов'язків загинув рятувальник Павло Кацан. У червні йому виповнилося 34 роки.

Про це повідомляють в Головному управлінні ДСНС України у Миколаївській області. 

— Повний сил та енергії, гарний друг, відвертий та доброзичливий, професіонал та вірний своїй справі чоловік ніс службу на рятувальній станції в яку влучила ворожа ракета, вщент зруйнувавши будівлю і забравши його життя, – йдеться у повідомленні рятувальників. 

Павло Кацан ніс службу в підрозділах Головного управління ДСНС України у Миколаївській області з 2010 року спочатку в 36 підпорядкованій пожежній частині смт Воскресенськ Жовтневого району на посаді пожежного,  а з липня 2012 — начальника караулу  16 державній пожежно-рятувальній частині. 

Пізніше він перейшов працювати у 10 взвод Державного гірничорятувального (аварійно-рятувального загону) ДСНС України на посаді респіраторника. Маючи досвід, Павло Кацан рятував життя людей на водних об'єктах, а з початку повномасштабного вторгнення залучався до виконання аварійно-рятувальних робіт у Миколаєві.

— Його сім'я втратила найцінніше — батька трьох доньок, чоловіка, сина. Колектив Головного управління  ДСНС України у Миколаївській області співчуває непоправній втраті рідних та друзів. Схиляємо голови у скорботі та розділяємо біль втрати, висловлюємо глибокі співчуття родині, близьким та колегам. Сумуємо разом з вами та підтримуємо вас у скрутну годину, – йдеться у повідомленні. 

Нагадаємо, 13 жовтня, орієнтовно після 01:04, ворог масовано обстріляв Миколаїв вісьмома ракетами типу С-300. Внаслідок удару зруйновано будівлю рятувальної човникової станції.

Дивитись повну версію