СБУ затримала агентку РФ в Миколаєві, яка стежила за місцями дислокації бойових літаків ЗСУ на південному напрямку

Служба безпеки України викрила у Миколаєві російську агентку, яка збирала розвіддані про місця базування і переміщення Сил оборони у прифронтових районах півдня України.

Про це повідомляє пресцентр відомства.

— Насамперед зловмисниця передавала інформацію щодо переміщення військової техніки ЗСУ, в тому числі про місця дислокації повітряної військової техніки на території Миколаївської області. Також вона передавала ворогу локації стратегічно важливої критичної інфраструктури на території регіону, — зазначається у повідомленні.

Отримані відомості окупанти використовували для підготовки прицільних ракетних ударів по українських об’єктах, зазначили в СБУ.

— Втім співробітники СБУ спрацювали на випередження і затримали зловмисницю на спробі передачі ворогу розвідувальної інформації. Тим самим запобігли реалізації ворожих планів щодо здійснення повітряних атак на південному напрямку, — йдеться у повідомленні.

Наразі затриманій повідомлено про підозру у вчиненому злочині. Суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, у результаті спецоперації у Миколаєві контррозвідка Служби безпеки нейтралізувала російського агента, одним із завдань якого було організувати потужну агентурну групу спецслужб РФ. Зрадником виявився начальник комунального підприємства «Миколаївська ритуальна служба» Олександр Сагайдак.

Дивитись повну версію