• неділя

    6 жовтня, 2024

  • 20°
    Легкий дощ

    Миколаїв

  • 6 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 20° Легкий дощ

СБУ затримала агентку РФ в Миколаєві, яка стежила за місцями дислокації бойових літаків ЗСУ на південному напрямку

Служба безпеки України викрила у Миколаєві російську агентку, яка збирала розвіддані про місця базування і переміщення Сил оборони у прифронтових районах півдня України.

Про це повідомляє пресцентр відомства.

— Насамперед зловмисниця передавала інформацію щодо переміщення військової техніки ЗСУ, в тому числі про місця дислокації повітряної військової техніки на території Миколаївської області. Також вона передавала ворогу локації стратегічно важливої критичної інфраструктури на території регіону, — зазначається у повідомленні.

Отримані відомості окупанти використовували для підготовки прицільних ракетних ударів по українських об’єктах, зазначили в СБУ.

— Втім співробітники СБУ спрацювали на випередження і затримали зловмисницю на спробі передачі ворогу розвідувальної інформації. Тим самим запобігли реалізації ворожих планів щодо здійснення повітряних атак на південному напрямку, — йдеться у повідомленні.

Наразі затриманій повідомлено про підозру у вчиненому злочині. Суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, у результаті спецоперації у Миколаєві контррозвідка Служби безпеки нейтралізувала російського агента, одним із завдань якого було організувати потужну агентурну групу спецслужб РФ. Зрадником виявився начальник комунального підприємства «Миколаївська ритуальна служба» Олександр Сагайдак.

Читайте також: