У Китаї за місяць від COVID-19 померли десятки тисяч людей

14:38, 15 січня, 2023

У Китаї фіксують велику кількість нових випадків інфікування COVID-19. Унаслідок різкого сплеску захворюваності лікарні та крематорії переповнені.

Про це повідомляє Associated Press.

Національна комісія з охорони здоров'я країни інформує про те, що з 8 грудня загинуло 5 503 людини через дихальну недостатність, викликану вірусом, і 54 435 осіб померли від інших захворювань у поєднанні з інфекцією.

— У відомстві заявили, що ці «смерті, пов'язані з COVID-19», сталися в лікарнях, а це означає, що всі, хто помер вдома, не були включені в цю статистику, — вказує AP.

Водночас журналісти додали, що навіть ці цифри можуть не відображати точної кількості померлих, хоча уряд КНР стверджує ніби «надзвичайний пік» останнього сплеску захворюваності минув.

Нагадаємо, влада Китаю відкинула неодноразові пропозиції США поділитися вакцинами проти COVID-19, попри спалах захворюваності на коронавірусну інфекцію в країні.

Крім того, з 8 січня в КНР були скасовані останні обмеження, пов’язані з жорсткою політикою «нульового COVID», і всім бажаючим було дозволено в’їзд на територію материкового Китаю.

14:38, 15 січня, 2023
View full version