Кількість загиблих від землетрусу у Туреччині та Сирії перевищила 5000

13:01, 07 лютого, 2023

Рятувальники намагалися врятувати людей, які опинилися під завалами, оскільки кількість жертв руйнівного землетрусу в Туреччині та Сирії у вівторок перевищила 5000 осіб. 

Про це повідомляє Reuters.

Землетрус магнітудою 7,8 – найбільший за кількістю жертв у Туреччині з 1999 року – стався рано в понеділок, поваливши тисячі будівель, у тому числі багато житлових будинків, зруйнувавши лікарні та залишивши тисячі людей пораненими або залишившись без даху над головою в містах Туреччини та Сирії.

У турецькому місті Антак’я поблизу сирійського кордону, де 10-поверхові будинки розвалилися на вулиці, журналісти Reuters побачили, як рятувальні роботи проводяться на одному з десятків насипів уламків.

Температура була близькою до нуля, оскільки пішов дощ, а в місті не було електрики та палива.

Турецька влада повідомляє, що близько 13,5 мільйонів людей постраждали в районі, що охоплює приблизно 450 км від Адани на заході до Діярбакира на сході та 300 км від Малатьї на півночі до Хатая на півдні. У Сирії влада повідомила про загиблих на півдні аж до Хами, приблизно за 100 км від епіцентру.

Нагадаємо, що землетрус на півдні Туреччини та на півночі Сирії стався вранці, 6 лютого. Як заявив президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган, воно стало найбільшим лихом у країні з 1939 року.

Влада Туреччини оголосила національну семиденну жалобу через загибель людей.

Фоторепортаж

Фото: REUTERS/Umit Bektas

13:01, 07 лютого, 2023
View full version