ЗСУ взяли під вогневий контроль всю територію Херсонщини — росіяни згортають підготовку до «референдуму»

Українські військові взяли під повний вогневий контроль усю територію Херсонщини. Тим часом росіяни в Херсоні почали згортати підготовку до «референдуму».

Про це на брифінгу повідомила речниця ОК «Південь» Наталя Гуменюк.

— Майже над усією територією Херсонської області тримається наш вогневий контроль, ми продовжуємо нашу бойову роботу, але про перемоги говорити поки що рано, потрібно закріпитися у звільнених населених пунктах, — заявила вона.

За її словами, на Херсонщині немає такої інформаційної відкритості через місцевість. Там дуже багато степів, річок і каналів, тому оприлюднення будь-якої інформації може дуже зашкодити українським військовим. До того ж багато територій росіяни замінували.

— Ми не можемо оголошувати всі наші успіхи, але ми просуваємось і тіснимо росіян — це дуже їх деморалізує, — підкреслила Наталя Гуменюк.

Вона також розповіла, що прорив українських військ на сході дуже сильно понизив моральний дух окупантів. Вони не бачать для себе перспектив подальшої участі у війні та хочуть або повернутися додому, або здатися в полон. Також росіяни почали згортати підготовку до «референдуму».

— «Кардіограма» їхнього пульсу і потуг до цього референдуму досить така, незрозуміла навіть — пацієнт живий чи мертвий. Тому що вони то повністю закривають цю тему, то відкривають її на догоду своєму керівництву кремлівському. Ми наразі відстежуємо, що їхня робота з цього напрямку згорнута, складена в коробки та евакуюється на лівий берег, — пояснила Наталя Гуменюк.

Нагадаємо, в районі Давидова Броду на Херсонщині зенітно-ракетні підрозділи ЗСУ знищили бомбардувальник Су-24М та гелікоптер Мі-8 окупантів.

Дивитись повну версію