На Миколаївщині приблизно 39% закладів освіти мають захисні споруди

У Миколаївській області майже 39% шкіл, які готові приймати учнів, мають захисні споруди.

Про це розповіла в інтерв’ю «НИС-ТВ» директор департаменту освіти та науки Миколаївської ОВА Алла Веліховська.

За її словами, за всеукраїнською статистикою Миколаївська область знаходиться на останньому місці за наявністю захисних споруд у навчальних закладах. Але, Алла Веліховська зазначає, що це пов’язано з тим, що в статистику увійшли всі заклади на території області. Проте необхідно врахувати, що  наразі 25 закладів освіти знаходяться на тимчасово окупованих територіях, 220 пошкоджено, 59 закладів знаходяться на лінії зіткнення і вони не обстежені.

— Якщо брати іншу статистику і враховувати ті заклади, які можуть прийняти учнів, то там непогана картина. Практично 39% закладів мають (захисні споруди, - прим.). Більше 30% це вже вважається достатньо нормальна картина, — повідомила вона.

Також директор департаменту освіти зазначила, що деякі керівники громад не бачать необхідності забирати з оборони гроші та вкладати їх в захисні споруди шкіл, де навчаються дистанційно.  

Крім того, вона розповіла, що в деяких школах держава планує збудувати сучасні укриття на випадок ядерної та інших загроз. Від Миколаївської області подали чотири школи, які визначали відповідно до поданих вимог.

Раніше повідомлялося, що в навчальному році 2022/2023 на Миколаївщині почнуть працювати в очному не більше ніж 5% навчальних закладів.

В серпні міністр освіти Сергій Шкарлет повідомляв, що в Україні приблизно 41% закладів освіти мають можливість розпочати навчання в традиційному форматі — офлайн.

Нагадаємо, що в ніч на 4 вересня російські війська завдали ракетних ударів по цивільній інфраструктурі Миколаєва: пошкоджено три медичні заклади, два навчальні заклади, готель та музей.

Дивитись повну версію