«Треба дотискати», — полковник Костенко про ситуацію навколо звільнення правого берега Дніпра

Полковник Роман «Гром» Костенко розповів, чому важливо звільнити правий берег Дніпра у Херсонській області.

Про це він розповів в інтерв’ю Ліга.net.

За його словами, доки українські сили не вибили окупантів з правого берега Дніпра, під загрозою залишаються Миколаїв та Одеса. 

— Одним із основних завдань має бути убезпечення півдня. Саме вибити їх, для початку, хоча б з правого берега. Тому що у нас під загрозою і Миколаїв, і Одеса, поки цей плацдарм існує. Ми будемо за нього битися, тому що це ще загроза для всього світу. Ми бачили, коли РФ блокувала Чорне море, були на межі, що в світі міг розпочатися голод, – каже він. 

Роман Костенко додав, що на правобережжі Дніпра наразі знаходиться близько 30 тисяч російських військових, логістика яких «тримається на парочці поромів»: «Вони вже реально страждають від нестачі палива та боєприпасів. Треба дотискати».

— Звісно, будуть ще контрнаступи. Але треба правильно пріоритизувати і звільняти ті території, які можливо звільнити швидше. Вибивши противника за Дніпро, ми зможемо побудувати завдяки річці оборону меншими силами. А сили, які залишиться, перекинути на інші напрямки для звільнення Лівобережної України. Це мій погляд. Але, звичайно, є головком, є верховний головнокомандувач – у них більше інформації, вони самі ухвалюють рішення, – розповідає полковник. 

Нагадаємо, полковник Роман Костенко, який з перших днів стоїть в обороні Миколаєва, розповів, що президент РФ Володимир Путін продовжує сотнями класти своїх солдатів у землю на Південному фронті, щоб «втримати уявний авторитет».

Дивитись повну версію