Заступник міністра оборони Фінляндії вважає порожніми погрозами заяви Росії, що вона не допустить звільнення Херсонщини

20:30, 23 вересня, 2022

Усі заяви Росії щодо так званого «референдуму», після якого вона начебто буде вважати Херсонську і Запорізьку області своєю територією, не більше ніж порожні погрози.

Про це в інтерв'ю виданню L'Express розповів генерал Еса Пулккінен, який займає посаду «постійного секретаря» у Міністерстві оборони Фінляндії — еквівалент заступника міністра оборони.

Високопоставлений офіцер майбутньої країни НАТО нагадав, що офіційні представники влади РФ вже погрожували України, що атаки на Крим призведуть до жорсткої реакції, але по факту нічого не відбулося, окрім в'ялої реакції преси. Нові ультиматуми Москви щодо псевдореферендума на Херсонщині та Запоріжжі з цього ж розряду, каже генерал.

— Щось подібне цього літа ми вже бачили в Криму. Україна вдарила по аеродрому і складам боєприпасів... без реакції Путіна, — підкреслив Еса Пулккікен.

Він також назвав мобілізацію у РФ «останніми картами», яким не під силу зупинити українську перемогу.

— Путін усвідомлює, що загнаний в кут. Звідси мобілізація 300 тисяч росіян і знову натяк на ядерну зброю... На нинішньому етапі він уже навіть не розчарований, він у відчаї. Готовий на все, — додав фінський генерал.

Як казав речник посольства РФ у Франції, після закінчення так званого «референдума» на території Херсонської та інших окупованих областей України, Росія сприйматиме звільнення цих регіонів ЗСУ як напад на власну землю.

20:30, 23 вересня, 2022
View full version