Прокуратура розпочала розслідування після обстрілу росіянами зупинки в Миколаєві, де загинули люди

Офіс Генерального прокурора України повідомив про початок розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднане з умисним вбивством, після ворожого артилерійського обстрілу одного з житлових районів Миколаєві, внаслідок чого загинули люди.

Повідомляється, що за процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури розпочато кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднане з умисним вбивством, що передбачено частиною 2 статті 438 Кримінального кодексу України.

«За даними слідства, 29 вересня 2022 року о 17.30 год збройні сили РФ, нехтуючи нормами міжнародного гуманітарного права, здійснили артилерійський обстріл з реактивних систем залпового вогню одного з житлових районів міста Миколаєва. Ворожі снаряди влучили у зупинку громадського транспорту. Двоє людей загинули на місці. Ще семеро цивільних поранено. Внаслідок обстрілу також пошкоджено будівлі та автомобілі. Будь-які військові об’єкти на вказаній території відсутні, — йдеться у повідомленні прокуратури.

Зазначимо, що напередодні Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич повідомив про те, що внаслідок обстрілу загинули троє людей, ще 12 поранено.

Дивитись повну версію