Російські військові мають жахливе медичне забезпечення, — британська розвідка

Російська армія, чисельність якої збільшується після оголошення «часткової» мобілізації, стикається з дедалі більшими проблемами у медичному забезпеченні.

Про це із посиланням на дані розвідки повідомляє Міністерство оборони Великої Британії.

— Медичне забезпечення російських військових в Україні погіршується. Деяким нещодавно мобілізованим російським резервістам було наказано самостійно закуповувати засоби першої бойової допомоги з порадою, що жіночі гігієнічні засоби є економічно ефективним рішенням. Медична підготовка та знання першої допомоги, ймовірно, низькі, – йдеться у повідомленні.

У Міноборони Британії також зазначили, що деякі російські військові отримали сучасні бойові турнікети західного зразка, але розмістили їх на своєму обладнанні за допомогою кабельних стяжок, а не липучок, які надаються, ймовірно, через те, що таке обладнання є дефіцитним і може бути викрадене.

— Недостатня впевненість російських військових у тому, що в них буде достатнє медичне забезпечення, майже напевно сприяє падінню моралі та готовності проводити у наступальні дії в багатьох підрозділах, розгорнутих в Україні, – підсумовує розвідка.

Нагадаємо, за сім днів після того, як президент РФ Володимир Путін оголосив про «часткову мобілізацію», відбувся значний відтік росіян, які намагаються ухилитися від призову.

Дивитись повну версію