Ми будемо розглядати ядерний удар по Україні як «широкомасштабний напад на НАТО», — сенатор США

Сенатор-республіканець США Ліндсі Грем заявив, що в разі ядерного удару Росії по Україні Америка буде розглядати це як «широкомасштабний напад на НАТО».

Про це він сказав у промові, виступаючи під час засідання під назвою «Від Нюрнберга до України: відповідальність за військові злочини та злочини проти людства», передає Dikgazete.

Республіканець США наголосив, що Америка повинна якнайшвидше вжити заходів щодо протистояння ядерного шантажу очільника Кремля Путіна.

— Якщо (президент Росії, – прим.) Путін продовжить погрожувати Україні та застосує ядерну зброю, ми будемо вважати це широкомасштабним нападом на НАТО. Радіація впливає не лише на Україну, але й на всю Європу, – заявив американський сенатор.

Він додав, що російський ядерний удар матиме катастрофічні наслідки не лише для України, а й для усього світу.

— Ми повинні негайно протистояти цьому шантажу. Радник з національної безпеки Джейк Салліван сказав, якщо Росія застосує ядерну зброю в Україні, це матиме руйнівні наслідки, і він мав рацію, – зауважив сенатор США.

Нагадаємо, що у зв'язку з останніми погрозами Кремля про можливий захист російських територій «всіма видами зброї» США посилили відстеження будь-яких дій російських військових або повідомлень, які можуть говорити про те, що Путін віддав наказ застосувати ядерну зброю.

Дивитись повну версію