Мобілізація у РФ може ще більше вдарити по їх економіці, адже країні не вистачатиме чоловіків, — Politico

Мобілізація у Росії може ще більше погіршити стан російської економіки, яка страждає від міжнародних санкцій. Країні не вистачатиме чоловіків, яких або заберуть в армію, або вони втечуть за кордон.

Про це пише Politico.

— Чим більше кремль мобілізує людей, тим більше чоловіків намагатимуться лишити країну, і це матиме величезні наслідки для робочих місць в усіх галузях в Росії, а отже, і для її економіки, — зазначає видання.

Під загрозою масового витоку кваліфікованих кадрів опинилися критично важливі сектори — від заводів до інтернет-провайдерів, роботі яких тепер загрожують серйозні збої. І в Росії немає жодного плану для відповіді на цей виклик.

У Росії немає системи, яка б забезпечувала безперервність роботи критично важливих галузей на випадок війни. Подібні схеми розроблені, наприклад, у Фінляндії або Швеції. Там не залучають до мобілізації не лише інженерів атомних електростанцій, але й фахівців інших ключових галузей — від енергетики до інфраструктури й харчової промисловості.

Крім цього, на тлі масової мобілізації в РФ не вистачає жінок, які можуть швидко замінити на робочих місцях призваних чоловіків, або кваліфікованих фахівців, які втекли з країни.

Нагадаємо, що Росія зіткнулася зі значними проблемами, пов’язаними із розміщенням, навчанням, спорядженням і розгортанням мобілізованих, а також призовників.

Дивитись повну версію