Окупанти продовжують перекидати на територію Білорусі дрони-камікадзе Shahed-136, — розвідка

До Білорусі надходять іранські дрони-камікадзе Shahed-136, які в російській армії перейменовані на «Герань-2». Станом на 10 жовтня на територію країни завезли 32 таких безпілотники, до 14 жовтня планують завезти ще 8.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Також Білорусь надає окупаційній армії матеріально-технічні засоби та боєприпаси зі своїх складів. Зокрема, на залізничну станцію «Кіровська» в Криму прибув залізничний ешелон із боєприпасами.

Так, ешелон складається з 12 вагонів загальною вагою 492 тонни. Він був відправлений із 43 арсеналу зберігання ракет та боєприпасів ЗС Білорусі (Добруш, Гомельська область).

Найближчим часом заплановане переміщення 13 ешелонів з озброєнням та військовою технікою (219 платформ), боєприпасами (28 вагонів) та військово-технічним майном з арсеналів та баз зберігання ЗС Білорусі.

У ролі основних «постачальників» виступають:

  • 46 арсенал зберігання ракет і боєприпасів (Бронна Гора, Брестська область);
  • 43 арсенал зберігання ракет і боєприпасів (Дубецьке, Гомельська область);
  • 391 артилерійська база боєприпасів (Бобр, Мінська область);
  • 969 база резерву танків (Уріччя, Мінська область);
  • 288 база резерву автомобілів (Старі Дороги, Мінська область).

Вантажі мають прибути на залізничні станції «Каменська» (Каменськ-Шахтинський) та «Марцево» (Таганрог) Ростовської області.

Нагадаємо, білоруський диктатор Олександр Лукашенко домовився з російським президентом Володимиром Путіним розгорнути біля кордонів України спільне угруповання військ.

Дивитись повну версію