Міжнародні архітектори допоможуть у післявоєнній відбудові Миколаєва, — ООН

Європейська економічна комісія Організації Об'єднаних Націй (UNECE) залучить мужнародних архітекторів для післявоєнної відбудови Миколаєва.

Мова йде про розробку генерального плану відбудови міста, йдеться на сайті UNECE.

— Цією роботою керуватиме One Work, глобальна дизайнерська та архітектурна компанія, у співпраці з українськими архітекторами після дискусій між міською радою та міжнародними архітекторами,  – йдеться у повідомленні.

Керівник проекту One Work Ана Паес зазначила, що компанія підтримуватиме місто безоплатно та тісно співпрацюватиме з українськими архітекторами й експертами, щоб реалізувати прагнення керівництва міста та його жителів.

В ООН додали, що підтримуватимуть Миколаїв «відповідно до Рамкової програми комплексної реабілітації населених пунктів і територій України, розробленої Міністерством розвитку громад та територій України».

— Європейська економічна комісія ООН використає досвід, отриманий в рамках Ініціативи #UN4Kharkiv, щоб допомогти місту Миколаєву відновити кращу роботу, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, в Миколаєві планують розробити новий Генеральний план міста, який включатиме концепцію післявоєнного відновлення.

Дивитись повну версію