«Врешті-решт той момент настане», — військовий експерт Жданов вважає, що звільнення Херсону неминуче

Військовий експерт Олег Жданов вважає, що звільнення Херсону Збройними силами України – питання часу. Він прогнозує такий розвиток подій у середньостроковій перспективі.

Про це військовий експерт розповів в інтерв'ю Радіо НВ розповів.

Він прокоментував думку експертів, що деокупація Херсону невідворотна.

— Такі висновки можна зробити з того, що ми все ж таки просуваємося вперед, хоч і повільно дуже, особливо останній тиждень є проблеми. Втім, кожного дня ми звільняємо потроху нашої території. І врешті-решт настане той критичний момент, коли російські війська не зможуть утримувати позиції на правому березі Дніпра. Тоді ми можемо перейти у рішучий контрнаступ для звільнення міста Херсон.

Перспектива така є. І можливості такі є. Вони не можуть бути реалізовані сьогодні і зараз, але будуть реалізовані найближчим часом — у середньостроковій перспективі, – каже Олег Жданов.

Він також додав, що на сьогодні наш наступ уповільнюється в результаті того, що Росія намагається усіма силами забезпечити логістику для свого угруповання: «Вони роблять там можливе і неможливе в плані відновлення мостів і відновлення переправ через річку Дніпро».

Нагадаємо, офіцер Армії оборони Ізраїлю та військовий аналітик Ігаль Левін заявив, що звільнення Збройними силами України Херсона — питання часу.

Дивитись повну версію