«Це загроза всьому людству», — Данілов вважає, що РФ та схожі країни необхідно роззброювати

Секретар РНБО Олексій Данілов вважає, що Росію та деякі інші країни необхідно роззброювати, тому що вони загрожують усьому людству.

В інтерв'ю ERR він також підкреслив, що якщо РФ прийме рішення про використання тактичної ядерної зброї, кількість країн, що мають так звану «брудну бомбу», різко зросте.

— Ми вважаємо, що якщо Росія ухвалить рішення про використання тактичної ядерної зброї, то всі країни мають поводитися так, як вважають за потрібне. Але при цьому кількість країн, що мають так звану «брудну бомбу», збільшиться в геометричній прогресії. Це неприпустимо, – заявив Олексій Данілов.

Він додав, що навіть країни, які висловили нейтральну позицію щодо війни проти України, можуть стати об'єктами загроз з боку Росії, саме тому РФ і «такі країни як Росія» необхідно роззброїти.

— На це мають відреагувати не лише наші партнери, а й увесь цивілізований світ, зокрема країни, які зберігають у цій війні нейтралітет. Вони мають зрозуміти, чим це може закінчитися, бо якщо Путін погрожуватиме ядерною зброєю, то й ці країни можуть стати об'єктом таких загроз з боку інших країн, це лише питання часу. Я вважаю, що такі країни, як Росія та деякі інші, необхідно роззброювати, вони не мають права володіти ядерною зброєю, тому що це загроза всьому людству, — додав секретар РНБО.

Олексій Данілов також зазначив, що Володимир Путін змінив свою стратегію та тактику, зокрема, російський президент «воює з цивільним населенням, але не з нашими військовими».

— У нього зараз нова стратегія та нова тактика, новий погляд на розв'язану ним війну. Ми готові до цього, тож ще раз заявляю — жодні його «страшилки» нас не залякують. Ми рухатимемося вперед і звільнимо всю нашу територію від російських фашистів, — резюмував секретар РНБО.

Нагадаємо, Міністр оборони України Олексій Резніков після ранкових атак дронів заявив, що Росія та Іран об'єднуються, щоб сіяти терор. Він закликав світ спільно протистояти цьому.

Дивитись повну версію